Reklamöl – festerna som låter dig tjuvkika på andras kontor

Det startade 2010 med ett ölhäng en gång i månaden. Idag ordnar jag och Ludde festen varje månad som flyttar från byrå till byrå. Vi  har skapat Malmös största nätverk för reklambranschen.

Jag och min då team-AD Ludde tyckte att vi träffade för få människor som jobbade med samma sak som vi. Att jobba med reklam är att vara beroende av andra duktiga människor. Så vi startade helt enkelt Reklamöl enligt samma koncept som i Göteborg med pubträffar. Det utvecklades snabbt till något helt annat. Vi såg en uppdämd efterfrågan av att öla och prata fackspråk, använde vår kunskap av att skapa koncept och kommunikation och hade på ett år gått från 20 till 1000 medlemmar. Nu är vi över 1500, branschen längtar efter våra fester och byråer använder vårt nätverk på Facebook för att söka folk och nå ut. Festerna är dessutom ett ypperligt sätt för byråer att marknadsföra sig själva mot branschen, vilket är nog så viktigt för framgång.

På våra fester lovar vi att det inte förekommer paneldebatter, vepor eller namnbrickor. Annars byter festen skepnad efter värd.

Vårt nätverk har förändrat en del av reklamlandskapet i Malmö och suddat ut gränser. Något som vi ville. Något vi är stolta över.